KONFEDERACIJA SLOBODNIH SINDIKATA - vesti

10.12.2013.

Датум: 10. 12. 2013 / Медиј: "РТВ Студио Б" / Рубрика: Вести / Аутор: Студио Б

 

КОЛИКО СУ ЗАШТИЋЕНА РАДНИЧКА ПРАВА?

 

Уколико наше сугестије не буду уважене и у скупштинску процедуру уђу предлози који су против ваших и наших интереса позваћемо вас, да као и данас, заједно бранимо право на рад и слободу информисања.

 

Видео линк ТВСтудиоБ протест 10 12

 

Синдикат новинара Србије, Коалиција запослених у медијима и Синдикат Студија Б подржавају захтев Српског синдикалног фронта да се из процедуре повуку предлозене измене закона о раду и страјку јер поништавају стечена права радника и буквално их доводе у ропски полозај.

 

Три медијске организације позвале су своје чланове да се прикључе данашњем протесту који у Београду организују Конфедерација слободних синдиката, Удрузени синдикати "Слога", Индустријски синдикат и Синдикат српске полиције, а Владу Србије да слуша глас радника Србије.

 

Синдикат новинара Србије, Коалиција запослених у медијима и Синдикат Студија Б још једном упозоравају да су, уз помоћ лобиста крупног капитала, на тајним састанцима, припремани медијски закони којим би, уколико буду усвојени, медији били под директном контролом политичко - тајкунских центара. Усвајањем оваквих закона локалним медијима и Студију Б прети гашење чиме би јавност остала без професионалних информација.

 

Уколико наше сугестије не буду уважене и у скупштинску процедуру уђу предлози који су против ваших и наших интереса позваћемо вас, да као и данас, заједно бранимо право на рад и слободу информисања.

 

Српски синдикални фронт против измена Закона о раду

 

Неколико хиљада чланова Српског синдикалног фронта протестовало је у Београду захтевајући повлачење предложених измена Закона о раду.

 

Протестна колона је кренула од Цркве Светог Марка ка Дому Народне Скупштине где су представници синдиката предали захтеве, а затим се упутили ка згради Владе Србије.

 

Српски синдикални фронт су формирали Конфедерација слободних синдиката, Удружени синдикати Србије "Слога", Индустријски синдикат Србије, Синдикат српске полиције и Удружење синдиката пензионера Србије. Циљ је заједничка борба против промена закона о раду и штрајку.

 

Српски синдикални фронт окупља виссе од 350.000 чланова од укупно 550.000 регистрованих чланова синдиката у Србији. Формиран је на иницијативу репрезентативног синдиката Конфедерације слободних синдиката.